Lessen

Ik wil je écht leren dansen. Ik bedoel daarmee dat ik in mijn lessen niet alleen de stappen, figuren en technieken van salsa aanleer, maar ook hoe je deze toepast in een sociale danssetting. Salsa is namelijk niet gewoon een dansstijl, maar een manier van leven die uitnodigt tot expressie, plezier en samenzijn.

Ik dans Cubaanse salsa. In tegenstelling tot andere salsastijlen (bv. LA- en NY-style), dans je bij Cubaanse salsa in het rond. Je beweegt om elkaar heen. Zowel leiders als volgers maken draaien in de figuren. Plezier primeert op hoe het eruit ziet. Maar uiteraard leer je ook over styling tijdens mijn lessen!

In mijn lessen integreer ik rueda de casino. Dit is een manier om Cubaanse salsa te dansen in groep. Er is één “cantante” (zanger/roeper) die bepaalt welke figuren de groep danst. Iedereen danst hetzelfde en er wordt voortdurend van partner gewisseld.
Rueda is een leuke manier om de geleerde figuren te herhalen.

Nieuwe lessenreeksen

Lesniveaus

Starters

Helemaal nieuw in salsa? Absolute beginner? Dan zijn deze lessen voor jou.

Starters +

Je danst nog niet lang, maar volgende namen klinken bekend?
Dile que no, enchufla, vacílala, prima, setenta, sombrero.
Dan ben je starter +.

Semi

Je danst minstens een half jaar salsa. Je kent figuren zoals kentucky, sácala, cubanito/-a. Je weet wat dame en festival in rueda betekenen.
Er zijn drie reeksen semi (A,B,C). Je hebt geen kennis van de voorgaande semireeks nodig.

Privéles

Wekelijks op een vast moment naar de les komen, is lastig voor je?
Je wil op korte tijd veel vooruitgang boeken?
Beter leren leiden en/of volgen?
Welke reden ook; al eens aan privéles gedacht?

De lessen worden ingepland in overleg. Ze kunnen doorgaan bij mij thuis in Berchem, of op een locatie die jou beter past.

Prijs per uur: 30 euro voor 1 persoon of 50 euro voor een koppel
(+ eventueel kilometervergoeding)